Η Ελλάδα σε εξέχουσα θέση στη ζήτηση αισθητικών επεμβάσεων

«Η παγκόσμια ζήτηση αισθητικών επεμβάσεων εκτινάσσει την πλαστική χειρουργική στα ύψη», με την Ελλάδα να κατέχει εξέχουσα θέση.

Από την Πέγκυ Σαρόγλου, πλαστικό χειρουργό.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Κοινότητα Πλαστικής Χειρουργικής (International Society of Aesthetic Plastic Surgery – ISAPS), τον περασμένο χρόνο υπήρξε μια αύξηση της τάξεως του 9% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές σε επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες. Στις 5 πρώτες θέσεις για τη χρονιά που πέρασε είναι οι ΗΠΑ, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ιταλία, Μεξικό, ενώ η Ελλάδα κατέχει τη 15η θέση. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 2011 η χώρα μας ήταν η 2η στον κόσμο με 142.394 επεμβάσεις σε έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, γεγονός που σημαίνει ότι 1 στους 79 Ελληνες είχε υποβληθεί σε επέμβαση αισθητικής χειρουργικής ή σε ενέσιμη θεραπεία Botox.

Η ταχύτερα εξελισσόμενη αισθητική επέμβαση

Η ταχύτερα εξελισσόμενη αισθητική επέμβαση για τη χρονιά που πέρασε ήταν η ομοιοπλαστική, η οποία παρουσίασε μια αύξηση της τάξεως του 45% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Ακολουθεί η ανόρθωση μηρών με αύξηση 29% . Η αυξητική στήθους με λιπομεταφορά παρουσίασε μια αύξηση 22%, ενώ η ανόρθωση γλουτών 20%.

Γυναίκες VS άνδρες

Οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι το φύλο που αυξάνει τη ζήτηση των αισθητικών επεμβάσεων σε ποσοστό 86,2% (20.362.655 αισθητικές επεμβάσεις παγκοσμίως). Οι 5 δημοφιλέστερες επεμβάσεις για τις γυναίκες είναι: αυξητική στήθους, λιποαναρρόφηση, αρθροπλαστική, κοιλιοπλαστική και ανόρθωση στήθους. Οι άνδρες αποτελούν το 13,8% των ασθενών που υποβάλλονται σε αισθητική επέμβαση (3.264.254 αισθητικές επεμβάσεις παγκοσμίως). Οι 5 δημοφιλέστερες επεμβάσεις για άνδρες είναι: βλεφαροπλαστική, γυναικομαστία, ρινοπλαστική, λιποαναρρόφηση, εμφύτευση μαλλιών.

Η δημοφιλέστερη

* η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση σε παγκόσμιο επίπεδο εξακολουθεί να είναι η αυξητική στήθους αποτελώντας το 15,8% όλων των αισθητικών επεμβάσεων. Ακολουθεί με 14% η λιποαναρρόφηση, 12,9% η βλεφαροπλαστική, 7,6% η ρινοπλαστική και 7,4% η κοιλιοπλαστική.

* η λιγότερο δημοφιλής επέμβαση είναι η μεγέθυνση πέους που παρουσίασε πτώση 28%.

* η δημοφιλέστερη μη επεμβατική θεραπεία εξακολουθεί να είναι το Botox (αύξηση 7% τον τελευταίο χρόνο).

Εκπληξη αποτελεί η Ελλάδα

Οι παραπάνω αριθμού έχουν μεγάλο ενδιαφέρων και έκπληξη αποτελεί Η Ελλάδα, οπού εν μεσώ οικονομικής κρίσης φαίνεται πως δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το ότι η ζήτηση για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είναι μεγαλύτερη από πότε. όλο και περισσότεροι ανθρώπου σε διαφορετικές χώρες αρχίζουν να «αποδέχονται» της αισθητικές επεμβάσεις, να μιλούν ανοιχτά Για αυτές και να συνειδητοποιούν ότι είναι περισσότερο συχνές από όσο νομίζουν. σε παγκόσμιο επίπεδό βλέπουμε το ενδιαφέρων τού κόσμου Για της νέες τεχνικές και ιό,τι νεότερό υπάρχει στον χορό της πλαστικής χειρουργικής ώστε o καθένας να φαίνεται και να νιώθει καλύτερα.