parallax background
 
 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΛΟΥΤΩΝ

Οι γλουτοί αποτελούν σημαντικό αισθητικά μέρος του σώματος στη γυναίκα αλλά και στον άνδρα.

Η επέμβαση διορθώνει την πτώση που οφείλεται στην χαλάρωση του δέρματος και του υποδόριου που δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου αλλά και μετά από αυξομειώσεις του σωματικού βάρους.

Επίσης διορθώνει καταστάσεις όπου η προβολή ή το μέγεθος του γλουτού είναι ανεπαρκής. Με την επέμβαση μπορούμε να τους αυξήσουμε χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα τεχνικών και να δώσουμε ένα στρογγυλό σχήμα.

Η επέμβαση γίνεται αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και στηρίζοντας τους ιστούς σε υψηλότερη θέση στους γλουτούς (Buttock Lift).

Σε περίπτωση όπου η προβολή των γλουτών είναι ανεπαρκής μπορούμε να την αυξήσουμε τοποθετώντας κάποιο ένθεμα σιλικόνης ή τοποθετώντας λίπος το οποίο έχουμε λιποαναρροφήσει από άλλο σημείο του σώματος (Brazilian Butt Augmentation), βελτιώνοντας έτσι το σχήμα και το περίγραμμα.

Οι τομές γίνονται στο ανώτερο μέρος της σχισμής ανάμεσα στους γλουτούς και οριζόντια ή και τομές σε άλλο σημείο των γλουτών.

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία ή μέθη.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται συνήθως μετά από μια εβδομάδα.

Με αυτήν την επέμβαση επιτυγχάνουμε μια καλλίγραμμη σιλουέτα, αναδιαμορφώνοντας το σχήμα και το μέγεθος των γλουτών ενώ ο ασθενής αισθάνεται πιο άνετα με τα ρούχα του που εφαρμόζουν καλύτερα, πιο ελκυστικός και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιπογλυπτική και σε άλλες περιοχές του σώματος προσφέροντας ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα συνολικά και κολακεύοντας τις καμπύλες του σώματος που θα προκύψουν στο τέλος της επέμβασης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝ

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα στην έσω επιφάνεια των μηρών χαλαρώνει και κρεμάει. Αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στα άτομα εκείνα που έχουν υποστεί μεγάλη απώλεια βάρους .

Αυτή η αισθητική δυσμορφία με το πέρασμα του χρόνου χειροτερεύει και παρ’ όλη την άσκηση και την δίαιτα δεν παρατηρείται βελτίωση.

Με την ανόρθωση των μηρών ο ασθενής απαλλάσσεται από το χαλαρωμένο και κρεμασμένο δέρμα γύρω από τους μηρούς ενώ παράλληλα μπορεί με λιποαναρρόφηση να μειωθεί η περίσσεια λίπους όταν υπάρχει.

Η τομή γίνεται στην περιοχή της μηροβουβωνικής πτυχής και κρύβεται από το εσώρουχο. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 3 ώρες και γίνεται υπο γενική αναισθησία. Ο ασθενής μπορεί να εξέλθει την ίδια ημέρα ή να χρειαστεί να μείνει ένα βράδυ στην κλινική.

Ο ασθενής επιστρέφει την επόμενη ημέρα σε ελαφρές δραστηριότητες ενώ στις κανονικές του δραστηριότητες επιστρέφει μετά από 2-3 εβδομάδες.

Το διάστημα εκείνο καλό είναι να έχει μια ελαφρά περίδεση για την μείωση του οιδήματος και για να δοθεί ένα όμορφο σχήμα στις νέες καμπύλες.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και με αυτήν την επέμβαση ο ασθενής αποκτά σφριγηλούς νεανικούς μηρούς.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ – ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Η λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική εκείνη μέθοδος που απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες μέσω της οποίας αφαιρείται το περιττό λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος. Είναι ιδανική επέμβαση για τους ασθενείς με τοπικό εντοπισμένο πάχος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις δίαιτες και άσκηση.

Η λιποαναρρόφηση διορθώνει το περίγραμμα του σώματος ενώ στις γυναίκες με τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα η λιποαναρρόφηση βελτιώνει την υφή της εικόνας του φλοιού πορτοκαλιού.

Η επέμβαση αυτή μπορεί να χαρίσει μια πιο επίπεδη κοιλιά, να μειώσει τους γλουτούς, μηρούς, γοφούς, να μειώσει την περίμετρο της μέσης, να μειώσει το τοπικό λίπος σε λαιμό, θώρακα, ράχη, βραχίονες, εφήβαιο, γόνατο, κνήμες ,αστραγάλους.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται μέσω μικροσκοπικών οπών του ενός χιλιοστού μέσω τον οποίων εισάγεται μια μικροσκοπική κάνουλα και με την οποία αφαιρείται το λίπος από οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη συνήθως. Κατά την διάρκεια της επέμβασης οι ιστοί που πρόκειται να λιποαναρροφηθούν διηθούνται με διάλυμα που περιέχει τοπικό αναισθητικό και αγγειοσυσταλτικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά η απώλεια αίματος, ο ασθενής να μην νιώθει πόνο μετά το χειρουργείο και να έχει ένα εξαιρετικό αισθητικά αποτέλεσμα χωρίς ανομοιομορφίες.

Πολλές φορές μετά την λιποαναρρόφηση κάνουμε και λιπογλυπτική όπου το λίπος που αναρροφάται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σμιλευτούν άλλα σημεία του σώματος με την έγχυση του έτσι ώστε μπορεί να εισαχθεί για να ανορθώσει τα οπίσθια (γλουτούς), το στήθος, το πρόσωπο ή τις κνήμες .Γίνεται δηλαδή μεταφορά λίπους από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο αφού προηγουμένως τα λιποκύτταρα που αναρροφώνται υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία πριν την έγχυσή τους.

Η επέμβαση πρέπει να εκτελείται από χέρια έμπειρων πλαστικών χειρουργών ώστε να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς επιπλοκές.

Η μέγιστη ποσότητα λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια είναι τα 5 λίτρα.

Ο ασθενής για τον επόμενο μήνα θα φοράει έναν ειδικό κορσέ.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα αφού τα λιποκύτταρα που βρίσκονταν τοπικά έχουν αφαιρεθεί.

ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Το δέρμα του βραχίονα με το πέρασμα του χρόνου χάνει την ελαστικότητα του και έτσι αυξάνεται η χαλαρότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται αυτή η συμπαγής δομή του βραχίονα που είχε κατά τη νεανική ηλικία.

Η βραχιονοπλαστική είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους που υπάρχει σχηματίζοντας έτσι ένα σφριγηλό και νεανικό βραχίονα.

Είναι ιδανική επέμβαση για τα άτομα που έχουν χαλαρό ή κρεμάμενο δέρμα και λίπος στην περιοχή του βραχίονα καθώς και για εκείνα τα άτομα που έχασαν πολλά κιλά.

Ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης μπορεί να γίνει είτε λιποαναρρόφηση (όπου δεν υπάρχουν τομές παρα μόνο πολύ μικρές οπές για να περάσει η κάνουλα και να αναρροφήσει το λίπος που είναι σε περίσσεια) είτε να γίνουν τομές οι οποίες είναι κρυμμένες στην μασχάλη ή στην έσω επιφάνεια του βραχίονα ώστε να αφαιρεθεί το χαλαρό δέρμα και το λίπος που είναι σε περίσσεια.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία.

Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την ίδια ημέρα μόνο με μια ελαφρά περίδεση την οποία καλό θα είναι να έχει για τις επόμενες 2 εβδομάδες για να περιοριστεί το οίδημα και να διορθωθεί το περίγραμμα του βραχίονα.

Ο ασθενής επιστρέφει σε ελαφρά δραστηριότητα από την επόμενη κιόλας ημέρα ενώ μετά από 2 εβδομάδες επιστρέφει στις κανονικές του δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα και μετά από αυτήν ο ασθενής απαλλάσσεται για πάντα από την χαλάρωση και την πτώση αποκτώντας ένα σφριγηλό, νεανικό, καλοσχηματισμένο βραχίονα.

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Με το πέρασμα του χρόνου η βαρύτητα, οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, η χαλάρωση του δέρματος λόγω καθιστικής ζωής και μη άθλησης, οι κακές διατροφικές συνήθειες δημιουργούν ένα δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα στην κοιλιακή χώρα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πολλές γυναίκες αποκτούν αυτό το πρόβλημα μετά από μια εγκυμοσύνη λόγω και της χαλάρωσης του μυϊκού τοιχώματος.

Η κοιλιοπλαστική αφορά στην αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους από τα κατώτερα 2/3 του κοιλιακού τοιχώματος και ταυτόχρονη ενίσχυση των μυϊκών τοιχωμάτων χαρίζοντας μια επίπεδη και νεανική κοιλιά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η κοιλιοπλαστική να θεωρείται μέθοδος μείωσης του βάρους, αλλά τρόπος διόρθωσης του περιγράμματος και βελτίωσης ενός τοπικού προβλήματος. Αρκετές φορές ακολουθεί μετά από επεμβάσεις για αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Πρόκειται για μια από τις πιο συχνά ζητούμενες επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής, είναι ασφαλής, προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, συνοδεύεται από υψηλό βαθμό ικανοποίησης των ασθενών και χαρίζει μια σφριγηλή, επίπεδη κοιλιά.

Υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική είναι άτομα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους οι οποίοι έχουν σταθεροποιήσει το βάρος τους στα επιθυμητά επίπεδα.

Κάθε ασθενής με τοπική χαλάρωση και κατ’ επέκτασιν κρέμασμα του δέρματος της κοιλιάς, πολύτοκες γυναίκες ή γυναίκες που ένα χρόνο μετά την εγκυμοσύνη δεν επανήλθε το δέρμα της κοιλιάς.

Με την επέμβαση μπορούν να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα και η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών και τυχόν ραγάδες ή ουλές από άλλα χειρουργεία στην περιοχή κάτω από τον ομφαλό.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Η τομή γίνεται χαμηλά στην κοιλιά, είναι ελαφρώς κυρτή και καλύπτεται μετέπειτα από το εσώρουχο. Σε περιπτώσεις που η χαλάρωση περιορίζεται κάτω από τον ομφαλό και μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια mini κοιλιοπλαστική, η τομή είναι μικρότερη σε μήκος.

Ανάλογα με την περίπτωση, το κοιλιακό τοίχωμα ανασπάται μέχρι τις κατώτερες πλευρές, οι ορθοί κοιλιακοί μύες συ πλησιάζονται με ράμματα ενισχύοντας το κοιλιακό τοίχωμα, το λίπος και το δέρμα αφαιρούνται. Ο ομφαλός διατηρείται σε φυσιολογική θέση. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση χαρίζοντας ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και περίγραμμα στην μέση.

Στο τέλος της επέμβασης ο ασθενής φέρει 2 παροχετεύσεις οι οποίες αφαιρούνται μετά από λίγες μέρες.

Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος για μια ημέρα όπου του χορηγούνται ενδοφλέβια αντιβίωση και παυσίπονα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μέτριος και τις επόμενες μέρες μπορεί να λαμβάνει παυσίπονα από το στόμα. Η κινητοποίηση γίνεται σταδιακά από την επόμενη ημέρα του χειρουργείου. Ο ασθενής φέρει αμέσως μετά το χειρουργείο ειδικό κορσέ κοιλίας, τον οποίο φορά για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Συνιστάται αποχή από δραστηριότητες για 10 ημέρες και αποφυγή άσκησης για 8 εβδομάδες. Επιστροφή σε καθιστική εργασία μετά από μια εβδομάδα τουλάχιστον.

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται μετά από 2 εβδομάδες.

Η κοιλιοπλαστική είναι μια μεγάλη επέμβαση και πρέπει να γίνεται σε οργανωμένο χειρουργείο από Πλαστικό Χειρουργό.

Πιθανές επιπλοκές της επέμβασης είναι το αιμάτωμα (που μπορεί να χρειαστεί χειρουργική παροχέτευση), η συλλογή ορώδους υγρού, διαταραχές της επούλωσης του τραύματος, φλεβική θρόμβωση των κάτω άκρων.

Όμως με την κατάλληλη προ εγχειρητική ετοιμασία του ασθενούς (διακοπή καπνίσματος για 6 εβδομάδες πριν το χειρουργείο, διακοπή αντισυλληπτικής αγωγής 20 μέρες πριν, ρύθμιση αντιπηκτικής αγωγής, τοποθέτηση ελαστικών καλτσών) και την σωστή μετεγχειρητική φροντίδα ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες επιπλοκών.