BREAST

parallax background
 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣAYΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Με την αυξητική στήθους ενισχύεται το μέγεθος και το σχήμα του στήθους. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής, και είναι κατάλληλη για τις γυναίκες με μικρό (απλαστικό) μαστό καθώς και γυναίκες με μικρό πεσμένο μαστό ή γυναίκες οι οποίες ο ένας μαστός έχει διαφορά από τον άλλο ( ασυμμετρία μαστών).

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται είναι σιλικόνης και είναι λείας ή τραχείας επιφάνειας. Επίσης ανάλογα με το σχήμα τους διακρίνονται σε στρογγυλά και ανατομικά.

Ο Dr. Τέντης και η Dr. Σαρόγλου θα συζητήσουν μαζί σας, και αφού γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις , θα σας παρουσιάσουν τι επιλογές έχετε ,για το ένθεμα ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και την προβολή του στήθους σας ώστε να αποκτήσετε ένα φυσικό, ενισχυμένο στήθος που είναι αρμονικό με το σώμα σας.

Η τομή ,από την οποία τοποθετείται το ένθεμα , μπορεί να γίνει είτε στην υπομάστια πτυχή είτε γύρω από την θηλή (περιθηλαία). Επίσης θα συζητηθεί η τεχνική που θα ακολουθήσει ο Πλαστικός Χειρουργός ανάλογα με το επίπεδο που θα τοποθετηθεί το ένθεμα (πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ ή κάτω από την περιτονία του μυός).

Τα ενθέματα δεν επηρεάζουν τον θηλασμό και έτσι μια γυναίκα που έχει υποβληθεί σε αυτήν την επέμβαση μπορεί να θηλάσει κανονικά.

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία ,διαρκεί περίπου 2 ώρες και μπορεί η ασθενής να μείνει ένα βράδυ στην κλινική.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει την επόμενη μέρα στην καθημερινότητά της και στις δραστηριότητές της πλήρως μετά από 2-3 εβδομάδες.

ΑΝΙΣΟΜΑΣΤΙΑ

Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει σημαντική διαφορά στο μέγεθος και το σχήμα των δυο μαστών δημιουργώντας έντονο αισθητικό πρόβλημα στην γυναίκα που μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία της και σε αυτήν την περίπτωση να χρειάζεται χειρουργική διόρθωση.

Κατά την επέμβαση ανάλογα με το πρόβλημα μπορεί να χρειαστεί να μεγαλώσει με ένα ένθεμα ο μικρός μαστός, ή να μικρύνει ο μεγάλος. Πολλές φορές χρειάζονται και τα δύο, δηλαδή ταυτόχρονη σμίκρυνση ή ανόρθωση του ενός και αύξηση ή και ανόρθωση του άλλου.

Επίσης χειρουργική διόρθωση χρειάζεται στις περιπτώσεις εκείνες όπου είναι ατροφικός ο μείζων θωρακικός μυς και ο σύστοιχος μαστός (Poland syndrom). Στην περίπτωση αυτήν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο πλατύς ραχιαίος μυς ως περιστροφικός κρημνός για να υποκαταστήσουμε τον μείζονα θωρακικό μυ ή να χρησιμοποιηθεί ενθέμα σιλικόνης .

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και λόγω βαρύτητας ή αυξομειώσεων βάρους (π.χ. εγκυμοσύνη) , το στήθος «πέφτει».

Αρκετές γυναίκες είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του στήθους τους αλλά τους ενοχλεί η πτώση και η χαλάρωση που έχει το δέρμα. Η λύση για αυτές τις περιπτώσεις είναι η ανόρθωση στήθους ή αλλιώς μαστοπηξία όπου χειρουργικά ανορθώνεται το στήθος και αποκτά μια όψη σφριγηλή και νεανική.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει μεμονωμένα ή συνδυαστικά με την χρήση των ενθεμάτων σιλικόνης. Επομένως κατά την ανόρθωση μαστού εκτός από την αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος γίνεται και εσωτερική αναδόμηση του μαστού έτσι ώστε να γεμίσει το ανω μέρος του μαστού που έχει αδειάσει με την πάροδο του χρόνου. Οι τομές τοποθετούνται υπομάστια , περιθηλαία ή κάθετα στο μαστό.

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου 3-4 ώρες και η ασθενής μπορεί να πάει σπίτι της την ίδια ημέρα ή την επόμενη.

Η ασθενής επιστρέφει σε ελαφριά δραστηριότητα την επόμενη ημέρα , μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της σε 1 εβδομάδα και σε πλήρη δραστηριότητα σε 2-3 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και μακροχρόνιο και είναι σημαντικό για την διατήρησή του η ύπαρξη μη εγκυμοσύνης καθώς και οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους που αλλάζουν την όψη.

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Η μειωτική μαστών είναι η επέμβαση εκείνη που χειρουργικά βελτιώνει το σχήμα και το μέγεθος του υπερτροφικού μαστού.

Η επέμβαση απευθύνεται σε εκείνες τις γυναίκες που έχουν μεγάλους και βαρείς μαστούς οι οποίοι πέρα από το αισθητικό πρόβλημα προκαλούν πόνους στη πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους.

Με την μειωτική στήθους οι γυναίκες αυτές απαλλάσσονται από τα παραπάνω προβλήματα και αποκτούν ένα στήθος αρμονικό με το υπόλοιπό τους σώμα.

Οι τομές γίνονται υπομάστια , περιθηλαία ή με κάθετη τομή.

Κατά την επέμβαση αφαιρείται δέρμα, λίπος και μαζικός αδένας ενώ η θηλή και θηλαία άλως παραμένουν προσκολλημένες στον υπόλοιπο μαστό και ανορθώνονται στην νέα τους θέση.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 3-4 ώρες και η ασθενής φεύγει την ίδια μέρα ή την επόμενη μετά το χειρουργείο.

Επιστροφή σε ελαφρά δραστηριότητα από την επόμενη κιόλας μέρα ενώ στις κανονικές δραστηριότητες μετά από 2-3 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και μακροχρόνιο και είναι σημαντικό για την διατήρησή του η ύπαρξη μη εγκυμοσύνης καθώς και οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους που αλλάζουν την όψη.

Με την επέμβαση αυτή η ασθενής αποκτά ένα σφριγηλό , στητό και μικρότερο στήθος, που της χαρίζει περισσότερη ελευθερία στις κινήσεις ενώ την απαλλάσσει από τους μακροχρόνιους πόνους.

ΕΠΑΝΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Κατά την επέμβαση αυτή οι Πλαστικοί Χειρουργοί διορθώνουν χειρουργικά ατέλειες από κάποιο προηγούμενο χειρουργείο διορθώνοντας αυτές.

Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ασθενούς επιθυμώντας ένα διαφορετικό μέγεθος ή σχήμα . Επίσης γυναίκες στις οποίες έχει αλλάξει το σώμα τους (λόγω εγκυμοσύνης ή βάρους ) με αποτέλεσμα να αλλάζει το αρχικό σχήμα και μέγεθος του στήθους ή γυναίκες που δεν είναι ικανοποιημένες από τις ουλές του προηγούμενου χειρουργείου.

Άλλες αιτίες επανεπέμβασης είναι επιπλοκές από προηγούμενα χειρουργεία ,όπως η δημιουργία κάψας, η μετακίνηση του ενθέματος , η ύπαρξη ραβδώσεων (rippling), η κακή τοποθέτηση των ενθεμάτων πολύ ψηλά, πολύ μακριά ή πολύ κοντά (συμμαστία). Άλλος λόγος επανεπέμβασης είναι η αισθητική δυσμορφία δίκην διπλής φυσαλίδας (double bubble deformity) ή δίκην καταρράκτη (waterfall deformity) .

Κατά την επέμβαση οι τομές γίνονται συνήθως εκεί που είναι οι προηγούμενες. Ανάλογα με το πρόβλημα επιλέγεται η κατάλληλη τεχνική για την επίλυσή του που έχει να κάνει με την αλλαγή του ενθέματος, ή με την αφαίρεση της κάψας, ή με την διόρθωση της θήκης σε περίπτωση μετακίνησης του ενθέματος .

Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με το πρόβλημα που σας ενοχλεί ο Dr. Tέντης και η Dr. Σαρόγλου θα σας προτείνουν την καλύτερη λύση προκειμένου να βελτιωθεί και να απαλειφθεί οποιαδήποτε αισθητική δυσμορφία.

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

Πρόκειται για την κατάσταση εκείνη όπου παρατηρείται υπερτροφία του μαζικού αδένα και του λίπους με αποτέλεσμα ο ένας ή και οι δύο οι αντρικοί μαστοί να είναι ανεπτυγμένοι πέραν του φυσιολογικού και σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν με το γυναικείο μαστό.

Κατά την ιατρική επίσκεψη θα εκτιμηθεί ο βαθμός της γυναικομαστίας καθώς και αν υπάρχουν σύνοδες ιατρικές καταστάσεις που προκαλούν γυναικομαστία και γι αυτό πριν την επέμβαση πάντα προηγείται ενδοκρινολογική εξέταση και υπέρηχος οσχέου και μαστού ώστε να αποκλεισθεί οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική ώστε να μειωθεί το μέγεθος και το σχήμα και γίνεται είτε μέσω της λιποαναρρόφησης, είτε μέσω αφαίρεσης του μαζικού αδένα.

Τις περισσότερες φορές γίνεται μία ημικυκλική τομή στο κάτω ήμισυ της θηλής και από εκεί αφαιρείται όλος ο υπόλοιπος μαζικός αδένας. Σε περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση του δέρματος, τότε γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από τη θηλή και γίνεται ταυτόχρονα περιθηλαία σύσφιξη. Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι υπερτροφικός ο μαζικός αδένας διενεργείται λιποαναρρόφηση με πολύ μικρές τομές .

Οι ουλές χάνονται τους επόμενους μήνες και δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει ότι ο ασθενής έχει υποβληθεί σε επέμβαση.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες, εκτελείτε συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία.

Ο ασθενής μετά το τέλος της επέμβασης φοράει ένα ειδικό γιλέκο για περίπου 20 ημέρες ενώ μπορεί να εξέλθει από την κλινική την ίδια μέρα ή μετά από την παραμονή του ένα βράδυ.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο εκτός εάν ο ασθενής έχει στην πορεία μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος του που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του.

Μετά την επέμβαση ο αντρικός μαστός έχει μικρότερο μέγεθος αναδεικνύοντας τον ανδρικό θώρακα και γεμίζοντας έτσι τον ασθενή με αυτοπεποίθηση.