ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

SKINBOOSTERS & ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ηλιακή ακτινοβολία, η μόλυνση, το στρες κάνουν το δέρμα μας συχνά να είναι θαμπό και αφυδατωμένο δίνοντας μια κουρασμένη και θλιμμένη όψη.

Τους δε καλοκαιρινούς μήνες το δέρμα ταλαιπωρείται ακόμα περισσότερο λόγω του ήλιου και της θάλασσας με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο θαμπό, στεγνό και τραχύ.

Οι ακτινοβολίες UVA και UVB είναι επικίνδυνες για την επιδερμίδα  καθώς ευθύνονται για τον καρκίνο του δέρματος και την φωτογήρανση.

Η UVΒ μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα και διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος ενώ η UVA μπορεί να αλλάξει την δομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης επιτυγχάνοντας την γήρανση.

Για τους παραπάνω λόγους αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο σε ώρες που είναι πολύ δυνατός (12.00 – 16.00) , χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, φροντίζουμε να καταναλώνουμε άφθονη ποσότητα νερού.

Τους καλοκαιρινούς μήνες το δέρμα γίνεται πολύ ξηρό  και εύθραυστο. Με την σωστή πρόληψη όμως μπορούμε να το “κρατήσουμε” καλά ενυδατωμένο και λαμπερό.

Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν οι τεχνικές της μεσοθεραπείας με τα κατάλληλα διαλύματα , όπως οι βιταμίνες και το υαλουρονικό ή με τα νέα επαναστατικά υλικά “SkinBoosters” που έχουν ακόμα υψηλότερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ.

Κατά την διάρκεια της μεσοθεραπείαςεγχύονται στην μεσαία στιβάδα του δέρματος βιταμίνες A, C, και Ε, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση , αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης εξασφαλίζοντας  ένα σφριγηλό δέρμα .

Η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την σύνθεση των ελεύθερων ριζών εμποδίζοντας έτσι τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης το οποίο  έχει σαν αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος. Οι βιταμίνες όμως μπορούν και δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και με την αναπλαστική τους δράση να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου ενώ παράλληλα μπορούν να χαρίσουν λάμψη, χάρη στην βιταμίνη C.

Επίσης εκτός από τις βιταμίνες , απαραίτητο είναι και το υαλουρονικό οξύ το οποίο ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος , καθώς έχει την ιδιότητα να δεσμεύει μόρια νερού (μέχρι και 1000 φορές το βάρος του) και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα.

Σήμερα η νέα επαναστατική κατηγορία ενέσιμων  υλικών είναι τα SkinBoostersτα οποία περιέχουν ενισχυμένους αντιοξειδωτικούς παράγοντες και ακόμα υψηλότερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ.

Ο συνδυασμός των παραπάνω θεραπειών ενυδατώνει βαθιά το δέρμα ενισχύοντας τα υδατικά συστατικά της επιδερμίδας, συγκρατώντας το νερό και διατηρώντας το δέρμα λείο, λαμπερό , φρέσκο, αναζωογονημένο και ενυδατωμένο.