Θεραπείες εξπρές πριν από τα Χριστούγεννα

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν όλοι μας θέλουμε να δείχνουμε πιο ξεκούραστοι και πιο λαμπεροί, βγάζοντας τον καλύτερό μας εαυτό αυτές τις γιορτινές ημέρες του χρόνου.


Μπορεί οι μέρες να πλησιάζουν, όμως υπάρχει ακόμα χρόνος για να μπορέσουμε να “σβήσουμε” τις ρυτίδες από το πρόσωπο, και να δώσουμε φρεσκάδα και λάμψη στο δέρμα με θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο ακόμα και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της δουλειάς (LunchBreakTreatments) ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε κατευθείαν στις κοινωνικές μας δραστηριότητες.

Μια γρήγορη, απλή και χωρίς ερεθισμό επιλογή είναι τα peelings με οξέα (σαλυκιλικό, κοχικό, γλυκολικό, λακτικό, κιτρικό και αζελαικό οξύ).

Τα παραπάνω οξέα έχουν φαγεσωρική, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προάγουν την κυτταρική αναγέννηση, ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Μια άλλη ευχάριστα αναζωογονητική διαδικασία καθαρισμού, απολέπισης και ενυδάτωσης, απόλυτα ανώδυνη και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας είναι η θεραπεία δερμοαπόξεσηςδιαμάντια.
Κατά τηνδιάρκεια της θεραπείαςχρησιμοποιούνται ειδικές κεφαλές με βιομηχανοποιημένα διαμάντια δημιουργώντας μια επιφάνεια απόξεσης. Το μηχάνημα αναρροφά τα νεκρά κύτταρα και τα απομακρύνει, αφήνοντας μια απόλυτα καθαρή επιδερμίδα απαλλαγμένη από σμήγμα και νεκρά κύτταρα.

Μια άλλη θεραπεία απλή, γρήγορη ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες είναι ημεσοθεραπεία με Dermapen. Η προηγμένη  τεχνολογία  micro-needling του dermapen χρησιμοποιεί πολλαπλές  ακίδες που διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα με την λειτουργία αυτόματης δόνησης.

ΤοDermaPen διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25 χιλιοστά-3mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται. Καθώς  η κεφαλή  κινείται πάνω  στην επιφάνεια  του προσώπου δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα διεγείροντας  την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα προϊόντα θεραπείας  διεισδύουν στο κατώτερο χόριο και στηβασική στιβάδα  του δέρματος.  Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθωςδιαλύματα με υαλουρονικόοξύ,βιταμίνες, πεπτίδια και αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι μικρο-οπές  μπορούν να συγκρατήσουν έως  και 80% περισσότερα θρεπτικά συστατικά που εφαρμόζονται  στην επιδερμίδα.. Η ενισχυμένη αυτή απορρόφηση δραστικών συστατικών διεγείρει  την διαδικασία αναδόμησης  του δέρματος και αναπλάθει ταχύτερα την επιδερμίδα.

Η προηγμένη τεχνολογία micro-needling προωθεί την επούλωση χωρίς  σχηματισμό ουλών  και την απόθεση  φυσικού πλέγματος κολλαγόνου με διαδικασία  παρόμοια της  θεραπείας  με fractionallaser αλλά χωρίς  τις παρενέργειες και τον μακρύ χρόνοαποκατάστασης.

Οι μεσοθεραπείες και τα skinboostersυαλουρονικού οξέος μπορούν επίσης να δώσουν λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα καθώς η έγχυση των ουσιών γίνεται στο χόριο, το μεσαίο δηλαδή στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία) ενεργώντας ταχύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Κατά την θεραπεία το χόριο εμπλουτίζεται με υαλουρονικόοξυ, δεσοξυριβονουκλεικό οξύ, αυξητικούς παράγοντες και ένα κοκτέιλ βιταμινώνπροσφέροντας σφριγηλότητα, ελαστικότητα, ενυδάτωση και λάμψη.

Φυσικά οι θεραπείες με botox και υαλουρονικό είναι η αγαπημένη επιλογή πολλών για αποκατάσταση των ρυτίδων έκφρασης και «γεμίσματα» όπου το πρόσωπο τα χρειάζεται.

Οι θεραπείες με Botox και υαλουρονικό είναι σύντομες, γίνονται στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού και το αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 2-3 ημέρες, οπότε υπάρχει ακόμα χρόνος για να είναι εμφανή τα αποτελέσματα κατά την περίοδο των γιορτών.

Κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, χαρίζοντας λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα σας και υποδεχτείτε τον νέο χρόνο με αισιοδοξία!